Būtu to zinājusi iepriekš, ka Austrumeiropa nav vienīgā, kas ražo kefīru... jau trīs gadus mocos, mēģinot ārzemniekiem aprakstīt šo produktu, nemaz nerunājot par biezpienu - tā izskaidrošanai jau sen esmu atmetusi ar roku. Jā, var jau mēģināt aprakstīt kefīru kā grieķu jogurtu, tikai šķidrāku, taču daudzi ārzemnieki, it īpaši angļi, tāpat nesaprot, kā var ko tādu dzert. Haha, atceros, kā Anglijā ar Laimiņu reiz ziemas vidū nolēmām manu koju virtuvē uztaisīt auksto zupu - visām anglietēm uzacis pacēlās, kad ieraudzīja dīvaini rozā un nezināmas izcelsmes biezzupu mūsu lielajā bļodā...
Lai nu kā, ja kādreiz nonāc situācijā, kad jāskaidro, kas ir kefīrs - te to brīnumu sauc par "cultured buttermilk". :)
No comments:
Post a Comment